Voor ouders
Inschrijven

Is onze school de juiste school voor uw kind?

U kunt uw kind inschrijven vanaf de 3e verjaardag. U kunt wel een vooraanmelding doen. Dit wordt omgezet in een inschrijving als uw kind 3 jaar wordt. Het vooraanmeldings- of inschrijfformulier ontvangt u na afloop van een van onze informatieochtenden.
Onze school groeit en de ruimte is beperkt. Het is verstandig om een goede oriëntatie te doen, maar we vragen u zodra u voor onze school gekozen heeft zo snel mogelijk in te schrijven om teleurstellingen te voorkomen.

Voor broertjes en zusjes is er (mits op tijd ingeschreven) altijd plek.

Voordat u uw kind aanmeldt, adviseren wij u een van onze kennismakingsbijeenkomsten te bezoeken zodat u een gegronde keuze maakt voor onze school. De data van deze kennismakingsbijeenkomsten vindt u hier. Tijdens de kennismakingsbijeenkomst vertellen wij u meer over onze school en leiden we u rond. Aan het eind ontvangt u -indien gewenst- het (voor)aanmeldingsformulier. U kunt zich aanmelden voor een kennismakingsbijeenkomst via ons formulier bij informatieochtend. Of u kunt altijd even bellen.

Is uw keuze gevallen op onze school?

Wat ontzettend leuk dat u uw kind voor onze school wilt aanmelden.
Als u via de knop hieronder uw gegevens invult krijgt u z.s.m. een bericht van onze administratie. Wij sturen dan de nodige formulieren op om de inschrijven compleet te maken.

Bent u benieuwd naar onze school? Dan kunt u een informatie ochtend bijwonen. Lees hier verder.

Klik hier voor het inschrijfformulierInformatie ochtend

Bent u benieuwd naar onze school?

Regelmatig zijn er informatieochtenden voor geïnteresseerde ouders.
Op deze vrijdagochtenden krijgt u van onze directeur Myriam Rijks informatie en een rondleiding door onze school. Een informatieochtend duurt ongeveer een uur. U kunt alle vragen stellen en gelijk zien hoe het bij ons op school gaat. Aan het eind kunt u -indien gewenst- een (voor)aanmeldingsformulier meenemen. U kunt zich aanmelden via ons invulformulier voor een rondleiding of even bellen naar: 030-288 1655.

De informatieochtenden zijn op vrijdag van 9 tot maximaal 10:30 uur op de onderstaande data.

Hopelijk tot snel! En lees hier verder als u wil weten hoe wij u als ouder op de hoogte houden.Informatieochtenden
schooljaar 2018 – 2019

0
SEPTEMBER
0
OKTOBER
0
DECEMBER

0
JANUARI
0
MAART
0
MEI
0
JUNIOuder communicatie

“Weten wat er speelt in de klas van uw kind”

We maken graag gebruik van moderne communicatiemiddelen. Daarom hebben we in 2014 het ouderplatform ‘Schoudercom’ ingezet. Alle schriftelijke communicatie met ouders gaat via dit platform, waarvan u aan het begin van het schooljaar dat uw kind 4 wordt een inloglink ontvangt.
We schrijven blogs over wat er gebeurt in de klas. De communicatie tussen leerkrachten en ouders gaat erg snel en is heel handig.

De nieuwsbrief krijgt u elke maand via Schoudercom. Er worden veel nieuwe updates gegeven via deze site.

Het platform bevat een kalender met alle activiteiten en er zijn belangrijke documenten zoals ons schoolplan, notulen van OR/MRvergaderingen en presentaties van ouderavonden te vinden. Meer informatie over Schoudercom vindt u op schoudercom.nl

Wilt u weten hoe ziekmelden en verlofaanvragen werkt? Lees hier verder.
Ziekmelden & verlofaanvraag

Ziekmelden

Als uw kind ziek is, vragen wij u om hem/haar tussen 8.00 en 8.30 uur af te melden via 030-2881655.


Verlofaanvraag

Verlof aanvragen buiten de vakantieperiodes kan onder een beperkt aantal voorwaarden die door de wet zijn voorgeschreven. Bekijk de voorwaarden van bijzonder verlof aanvragen op site van Gemeente Utrecht.

Als u verlof wilt aanvragen voor uw kind(eren) kan dat via de onderstaande knop ‘aanvragen verlof’. Zodra u het bijbehorende formulier heeft ingevuld en heeft verstuurd, komt deze aan bij de directeur. Zij zal zo u zo snel mogelijk laten weten of het aangevraagde verlof akkoord is.

Ongeoorloofd verzuim (dit is verlof zonder toestemming) en langdurige afwezigheid door ziekte moeten wij als school melden bij de verzuimambtenaar van de gemeente Utrecht. Benieuwd naar de schoolvakanties? Deze vindt u hier.


Hier kunt u uw verlof aanvragenSchooltijden & vakanties

Op de Blauwe Aventurijn hebben we een continu rooster. Dit betekent dat de kinderen tussen de middag op school overblijven. Ze eten dan in de klas, samen met de leerkracht, hun meegebrachte lunch. Daarna gaan ze buiten spelen om na de pauze weer fris verder te gaan.

Onze lestijden voor alle groepen zijn als volgt:

Maandag 8.30-14.15 uur
Dinsdag 8.30-14.15 uur
Woensdag 8.30-12.30 uur
Donderdag 8.30-14.15 uur
Vrijdag 8.30-14.15 uur

Aan het begin van het schooljaar ontvangt elk gezin een jaarkalender met de belangrijkste activiteiten en alle vrije dagen. De planning voor het schooljaar 2016-2017 vindt u hieronder.

De vakanties van schooljaar 2018-2019 zijn als volgt:

 

Herfstvakantie
22 t/m 26 oktober

Voorjaarsvakantie
25 februari t/m 1 maart

Meivakantie
29 april t/m 3 mei

Pinkstervakantie
10 juni t/m 14 juni

Kerstvakantie
24 december t/m 4 januari

Goede Vrijdag en Pasen
19 april t/m 22 april

Hemelvaart
30 & 31 mei

Zomervakantie
22 juli t/m 30 augustus


Overige vrije (mid)dagen vindt u op onze jaarplanning.

Bekijk hier onze jaarplanning