Image

School in Togo

Image

Basisschool de Blauwe Aventurijn wil graag iets doen voor anderen die dit nodig hebben. We willen onze leerlingen leren dat zij zelf een bijdrage kunnen leveren om deze wereld een beetje beter te maken. Daarom hebben wij een goed doel uitgekozen, gerelateerd aan het onderwijs, waar wij graag een steentje aan bijdragen: een school in Lomé.

Lomé is de hoofdstad van Togo, een land in West-Afrika. We zijn begonnen met de basisvoorzieningen. In de kerstvakantie van 2015 hebben we van de opbrengst van onze jaarlijkse Fancy Fair een watervoorziening gemaakt. De mensen waren daar ontzettend blij mee. Nu zijn we begonnen met het bouwen aan een klaslokaal in een basisschool in Lomé. Zo krijgen de kinderen een betere kans op onderwijs.

In het onderstaande filmpje kunt u zien hoe de school er nu uit ziet. Elk jaar houden we een inzamelingsactie met oude spullen.

Draagt u iets niet meer, maar is het in een goede staat? Breng het dan bij ons langs. Dan zorgen wij ervoor dat het in Togo komt.

Als u meer wilt weten over dit project kunt u juf Shirley hierover aanspreken.


Bekijk het filmpje

Social media

Instagram en Twitter

Wij zijn actief op Instagram en Twitter. Volg ons op deze social media kanalen voor de leukste en laatste nieuwtjes rondom onze school.

Volg ons op Instagram

Volg ons op Twitter