Image

Vreedzame school

Image

De Blauwe Aventurijn wil een veilige omgeving zijn, zowel fysiek als sociaal, om leerlingen te laten groeien. We gebruiken daarom het Vreedzame School programma, waarin we kinderen leren omgaan met verschillen, luisteren naar elkaar en samen zoeken naar oplossingen. Het programma stimuleert dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor een goede sfeer op school.

Ook is er aandacht voor actief burgerschap. In elk leerjaar wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden aan de hand van de volgende thema’s: onze klas, conflicten, communicatie, gevoelens, mediatie, anders en toch samen.
In de wijk Hoograven wordt dit programma ook uitgebreid naar een ‘Vreedzame Wijk’.

Image

De mediatoren

Mediatoren zijn leerlingen van de hoogste groepen die –na een speciale training- tijdens pauzes bemiddelen bij conflicten tussen leerlingen. Ze leren hiermee conflicten op een goede manier op te lossen. Ook heel handig voor situaties na schooltijd of op het voortgezet onderwijs.
Meer informatie over het Vreedzame School programma is te vinden op de site van de vreedzame school.


Image

De leerlingenraad

Op onze school mogen de leerlingen meebeslissen over hoe het gaat op school. Voordat je in de leerlingenraad komt moet je eerst meedoen met de verkiezingen. Uit de groepen 5 t/m 8 zitten uit iedere groep twee leerlingen in de leerlingenraad. Zij praten over de activiteiten binnen onze school. Zo mochten ze meedenken over onze jaarlijkse NLdoet wat er ging gebeuren op het plein. Maar ook het schoolreisje wordt gekozen door de leerlingenraad.

Informatie-ochtenden

Kom een kijkje nemen

We organiseren regelmatig informatie-ochtenden. U ontvangt meer informatie over ons onderwijs en de visie van de school. Daarna ziet u tijdens de rondleiding hoe we dit in de praktijk toepassen.


Data en aanmelden
Image